Izjava o dostupnosti

Uvod o dostupnosti

Slovenski državni holding d. d. (u nastavku: SDH) obvezuje se da će svim korisnicima omogućavati dostupnost svojeg mrežnog mjesta https://www.16meridijan.hr/ u skladu s važećim Zakonom o dostupnosti mrežnih mjesta i mobilnih aplikacija (ZDSMA) i Direktivom EU-a 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća.
 Ova izjava o dostupnosti odnosi se na mrežno mjesto https://www.16meridijan.hr/.

Razina sukladnosti

Mrežno mjesto Slovenskog državnog holdinga djelomično je usklađeno sa Zakonom o dostupnosti mrežnih mjesta i mobilnih aplikacija zbog iznimki navedenih u nastavku.

Izbor usluga za dostupnost

Mrežno mjesto omogućuje:
•    odabir veličine fonta,
•    odabir kontrasta boja,
•    odabir podebljanog fonta,
•    odabir podvučene poveznice,
•    navigaciju po mrežnom mjestu pomoću tipkovnice.

Nedostupan sadržaj

Dostupnost mrežnog mjesta https://www.16meridijan.hr/ neprestano pratimo i kontinuirano poboljšavamo pojedinačne elemente dostupnosti. Unatoč tome, neki objavljeni sadržaji ne ispunjavaju sve zahtjeve u vezi s dostupnošću, koji su određeni Zakonom o dostupnosti mrežnih mjesta i mobilnih aplikacija.  

Primjeri takvih sadržaja su:
•    skenirani dokumenti u PDF obliku,
•    pojedinačne virtualne publikacije.

Priprema izjave o dostupnosti

Ova izjava sastavljena je 27. 7. 2023. na temelju samoocjene.
Izjava je posljednji put pregledana 4. 8. 2023.

Povratne informacije i kontaktni podaci

Obavijesti o slučajevima nesukladnosti, zahtjevima za informacijama te sadržaju koji ne spada u područje primjene Direktive primamo na e-adresu nepremicnine@sdh.si. Na obavijest ili molbu odgovorit ćemo u roku od 8 dana od primitka. Ako, s obzirom na traženi sadržaj, u tom roku ne budemo mogli na odgovarajući način odgovoriti, obavijestit ćemo vas kada će odgovor biti poslan, uz navođenje razloga za kašnjenje odgovora.
Nadzor nad provođenjem odredbi 5. do 8. članka Zakona o dostupnosti mrežnih mjesta i mobilnih aplikacija provode inspektori za informatičko društvo.

Izvršni postupak

U slučaju da utvrdite odstupanja od odredbi Zakona o dostupnosti mrežnih mjesta i mobilnih aplikacija, možete podnijeti prijavu inspektorima za informatičko društvo običnom ili e-poštom na adresu:

Inspektorat Republike Slovenije za informatičko društvo
MINISTARSTVO ZA DIGITALNU TRANSFORMACIJU

Davčna ulica 1
1000 Ljubljana
01 555 58 48    
gp.irsid@gov.si 
 

Po prethodnom dogovoru možete pregledati stanove te dobiti dodatne informacije. Kontaktirajte nas na brojeve telefona +385 1 4828 828, Spiller Farmer d.o.o., www.spillerfarmer.hr ili pošaljite email na info@16meridijan.hr ili info@spillerfarmer.hr

SHIFT + A